vrijdag 31 mei 2013

Dag 7 - Freteval-Sorigny - 122 km

Een dag zonder regen maar een met veel km namelijk 122, deels door het vooropgestelde parcours, maar ook door wegomleidingen (route baree) en uiteraard ook door enkele kleine wegvergissingen. Het komt erop neer dat wij dagelijks effectief  tussen de 6 a 7 uren op de fiets zitten. Wij hebben actueel iets meer dan 700 km in de benen en ons klimtalent verbetert met de dag; laat de Pyreneeen maar komen. Vaandag enkele mooie steden gezien, Vendome met St Jacobs kapel, Vouvray met immense wijngaarden zoals het Chateau de Valmer ( zoete wijn) met daarna de drukke stad Tours  aan de Loire, die wij via mooie fietspaden langs het water bereikten. Een bezoek aan de Kathedraal met bijhorende stempel en foto s  loonde de moeite.
Wij reden op het spitsuur vrij vlot door de stad richting Soringny, maar hadden spijtig genoeg af te rekenen met immense wegenwerken voor de Tgv. Om zeker tijdig aan te komen in het hotel besloten we over de werf te rijden, wat ons later zuur opbrak. Modder alom en extra werk aan de fiets. Pelgrimeren is altijd een beetje spannend, iedere dag heeft zijn eigen verhaal. ( F & E).  

2 opmerkingen:

 1. Met het weer hebt ge het slechtste gehad, droog is beter dan nat he, en het ziet er goed uit de volgende dagen, ook de wind komt uit de goede hoek denk ik.
  Ge gaat nu door een mooie en aangename fietsstreek Potiers is mooi maar hektisch, maar de wijn is er goed,gniet er van.
  Groetjes voor heel de ploeg.
  Tokkio

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Pelgrims,

  pas de eerste keer in een week echt on-line. Leuk om jullie verhaal te lezen. Keep it going pelgrims.
  Geniet ervan

  Broeder Patrick

  BeantwoordenVerwijderen