maandag 3 juni 2013

Dag 10 - Aulnay de Saintonge-Royan - 97 km

aan de ruines van de Abdij - St. Jean d Angely
aan waterput in St. Jean d Angely
Kathedraal St. Pierre in Saintes
de eerste 1000 km zitten erop en fier dat de madammen zijn !
Coin perdu in Thezac
Deze morgen vol nieuwe moed vertrokken na een goede nachtrust en een ruim voldoende ontbijt. De zon was al vlug van de partij en de wind was ons goedgezind. Bergje op, bergje af was de inleiding van onze trip richting Atlantische oceaan. Na ruim 20 km een eerste stop in St Jean d`Angely, een mooi etappeplaatsje van betekenis. Enkele foto s van de Abbaye St Jean en de oude stadswaterput uit 1546 zijn ons bijgebleven.
Volgende stopplaats Saintes, waar ingevolge de braderij nogal wat drukte was. Pechvogel Eddy maakte vandaag kennis met een plaatselijke hondendrol, maar onze picknick met zicht op de rivier en de Kathedraal
werd toch nog een meevaller.
Via de grote baan richting Bordeaux verlieten we de Charantevallei. Het parcours bleef heuvelachtig met links en rechts uitgestrekte velden. Een cafeetje was evenwel nergens te bespeuren zodat we direkt naar havenstad Royan doorfietsten. Een bijzonder drukke stad met mooi voetbalstadion en ernorm veel auto s
Ons hotelletje ligt dicht bij de zee, en deze avond gaan we na 1000 km fietsen eens een stapje in de stad zetten. Morgen nemen we de overzetboot over de Gironde richting Point de Grave.
Volgens kenners hebben we - den drive - te pakken

4 opmerkingen:

 1. Jullie zien er inderdaad allen nog ferm goed uit !
  Doe zo voort !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie zijn inderdaad 'goed op weg'! Geniet er samen van ... deze beelden en belevenissen pakken ze jullie niet meer af! Veel moed en plezier nog voor alle 4 van ons 3!
  Johan, Myriam & Lynn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goe bezig,en ge hebt al meer dan 1000KM gefietst, proficiat.
   tokkio

   Verwijderen
 3. Toi toi toi doe zo verder! ik zal zaterdag een trapje meer geven tijdens Les Trois Ballons. Denken jullie ook eens aan Patrik en mij?
  Vele groeten, ook van Lieve.

  Hans

  BeantwoordenVerwijderen