woensdag 5 juni 2013

Dag 11 - Royan-Ares - 129 km

Bac genomen voor oversteek Gironde
Piste cyclable langs de Atlantische Oceaan
ons picknickplekje
in Lacanau wil ik blijven.....fiets maar verder
Vandaag was het  de langste rit van onze pelgrimstocht. Vroeg uit de veren en zonder ontbijt naar de overzetboot van 7u5o. Onze inscheping verliep vlot en na 20 minuten starten we ons traject langs de Atlantische oceaan. De zon scheen heerlijk en wij fietsten voor het eerst op pistes cyclable tussen de bomen langs een spoorlijntje. We fietsten langs rustige kleine badsteden zoals  Soulac sur Mer, L Amelie sur Mer richting Montalivet-les-Bains parralel met de drukke stad Bordeaux. Na onze koffiestop bleek in ons bijzijn onze Belgische vlag verdwenen, meegenomen door een of andere passant. Oppassen is vanaf nu de boodschap ! Na de middag lekker broodjes gegeten met zicht op zee in Hourtin plage een prachtig strand zonder volk.Tot Lacanau-Ocean verliep alles vlekkeloos, maar door een telefoontje naar een hotel in Le Porge veranderde de situatie, geen slaapgelegenheid meer..... Uiteindelijk na meerdere pogingen was er 24 km verder een superleuk hotelletje beschikbaar in Ares.In La petite auberge werden we hartelijk ontvangen in mooie ruime kamers met zeer goed bed en heerlijke douche. Het loonde de moeite om na een warme dag met temperaturen boven de 25 graden op een drukke weg bijkomend meerdere extra  km te fietsen.
Om terug op krachten te komen was een bezoek aan het plaatselijk restaurant meer dan nodig. We waren moreel verplicht de oesters uit het bassin van Archachon te proeven om daarna te genieten van een welverdiende nachtrust. (Fre).  

3 opmerkingen:

 1. Ben blij dat er zoveel interesse is voor Belgie. Mooie vlakke route, twee vingers in de neus. Als aanloop voor de Ibaneta. Het weer is mooi dus dat wordt genieten. Of gaan jullie via de Somport, die is wel veel mooier....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer van de Belgische vlag,Maar die oesters uit Archachon tja die zijn lekker he, geeft extra energie,geniet er maar van.
  tokkio

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goe bezig zou ik zeggen. Geniet er maar ten volle van, zowel van de tocht als van het goede weer.

  Grjs Broeder Patrick

  BeantwoordenVerwijderen