zaterdag 15 juni 2013

Dag 22 - Mansilla de la Mulas-Astorga - 78 km

Plaza San Marcos
niet te doen in deze hitte
al 2000 km gefietst !
Historische brug in Hospital de Orbigo

ik ervaar dat we elke dag vroeger klaar staan om onze tocht aan te vangen. Opstaan om 6u30, flinke douche en daarna stevig ontbijt is het begin van elke fietsdag. Om 8u15 reden we al richting Burgos langs de rustige N120 waar normaliter veel vrachtverkeer op zit. Het is zaterdag en bijna moeiteloos bereiken we Leon, een stad om U tegen te zeggen met een kei van een kathedraal en het mooie plaza San Marcos. Om alles eens grondig te bekijken volstaat een dag niet, dus zijn we voortijdig vertrokken richting Villar de Mazarife. Tot onze vewondering fietsten we gedurende vele kilometers op de camino voor de wandelaars over grindwegen, wat zeker niet eenvoudig was. De zon stond hoog aan de hemel en de temperatuur liep op tot 35 graden. In Hospital de Orbigo fietsten we over de eeuwenoude stenen brug en menig fotootje werd genomen. Opnieuw waren de laatste kilometers zonder einde maar als team bereikten we Astorga. Een nieuwe fietswerkdag met enkele serieuze beklimmingen wacht op morgen.
Pelgrimeren is blijkbaar niet van de poes........
En ja er zijn nog vele prachtige foto s van  monumenten, kerkjes, enz maar worden later zeker en vast toegevoegd.

2 opmerkingen:

  1. Voila +2000Km da's the spirit,en beter vroeger vertrekken ,dan is het zo warm niet, chapaux en relax nu jullie zijn er bijna.
    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om alles in Leon te zien volstaat een dag niet, dus ... Etc. Ik snap die dus niet. Hebben jullie Haast? Leon is een stad om zeker een dag extra te verblijven. Santiago loopt niet weg. Maar er zullen wel redenen zijn om verder te willen fietsen. Succes op de klim naar Cruz de Fero!

    BeantwoordenVerwijderen