woensdag 19 juni 2013

Dag 26 - Portomarin-Arzua - 58 km

Horreos
ook als is het miezerig weer en 12gr toch genieten van schitterende vergezichten
wegversperring en toch doorgaan
pulpo eten  in Melide
Het heeft opnieuw de ganse nacht geregend waardoor we met enige vertraging vertrokken richting Arzua, een pittige tocht over 58 km met veel klimwerk vaak tot 10 percent. Het was vandaag trippelkensdag voor ons zessen ( inclusief Hans en Henk). De hemel was bewolkt, maar echte regen bleef uit en de temperatuur bereikte nauwelijks 12 graden. We fietsten door godvergeten dorpjes en in Casa Mariluz in Ligonde werd een deugddoende koffie met cake genoten. Kort na de middag reden we Merlide binnen waar iedereen nood had aan een stevige maaltijd omdat bergje op en bergje af veel energie gevraagd had.
Het laatste gedeelte tussen de eucalyptus bomen vroeg opnieuw veel inzet maar iedereen beet door met in gedachten dat we langzaam maar zeker Santiago bereiken. We logeren in een pelgrimspension in Arzua op de 4e verdieping, zonder lift, in mooie kamers.
De camino en de bijzondere weersomstandigheden eisen stilaan hun tol, bijna iedereen van de groep heeft zijn deel gehad, en een verkoudheid is dagelijkse kost geworden. 

2 opmerkingen:

  1. De laatste rit ,hopelijk in beter weer ,geniet er van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Via nonkel Maurits gehoord dat jullie goed en wel aangekomen zijn.
    Dikke proficiat!
    Johan

    BeantwoordenVerwijderen