woensdag 29 mei 2013

Dag 5 - Epône-St. Prest - 73 km

Een Pelgrim klaagt nooit. Deze morgen werden we aangenaam verrast met een uitgebreid ontbijt : verse fruitsap, gewonnen brood, croissants en zelf gemaakte confituur. Daarbij ook nog vers fruit, lekkere broodjes en kaas à volonté.De weergoden waren ons ook al beter gezind; het bleef bijna de ganse dag droog en de temperatuur was matig (14°C). Het parcours (rond Parijs) is licht golvend met veel vals plat en opnieuw werden enkele klimmetjes genomen. Rond 16u bereikten we St Prest (6 km voor Chartres) en maakten kennis met 7 Canadese dames met St Jacobsschelp , te voet op weg van Parijs naar Chartres.
Zij doen de camino in meerdere jaarlijkse etappes. Wij hebben ondertussen al 7 Nederlanders met de fiets (en tent) ontmoet, maar van Belgen geen spoor.
Wij logeren vandaag in een gerestaureerde molen aan de Eure, en zijn blijkbaar de enige gasten voor vandaag. 

4 opmerkingen:

 1. Het kan allen maar beter worden, en ge gaat de goede kant uit,maar ik denk toch nog een dagje regen..
  Maar geniet van de goeie momenten en vergeet de slechte, en ge zit al onder de 2000 KM dus iedere dag is een stukske minder.
  Goede reis.
  Tokkio

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als het een troost mag zijn, het weer is hier niet veel beter!
  Eventueel in Chartres stop maken aan de kathedraal en een kaarsje doen branden voor goed weer! :) (één van de mooiste kathedralen die ik al gezien heb trouwens..)
  Groetjes aan Eddy! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Freddy & Nicole,

  Net als vorige keer volg ik met plezier jullie tocht.
  Dat weer zal de komende dagen steeds warmer en droger worden.

  Volhouden hé. Jullie zijn goed bezig.

  Groetjes
  Johan
  PS: Carinne & Eddy, Nicole zal wel uitleggen wie ik ben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad, een pelgrim klaagt nooit. Zeker niet bij zulk ontbijt. Wacht maarctot jullie in Spanje zijn en als ontbijt een slappe koffie met veel te veel melk en twee mierzoete koeken krijgen. Opmerkelijk, 6 km voor Chartres stoppen. Leuke stad, veel kroegen (taveernes) mooie pleinen en mooie gebouwen. Maar OK, jullie zijn aan zet. Volgende etappe naar Vendome?

  http://fietsennaarsantiago.wordpress.com/2008/08/17/dag-8-7-juni/

  BeantwoordenVerwijderen