vrijdag 7 juni 2013

Dag 14 - Buglose-Ostabat - 90 km

De rit van vandaag was er eentje om u tegen te zeggen. Bergop en bergaf a volente met pech in de aanvangskilometers. De rivier Adour was buiten haar oevers getreden en het water stond meer dan een halve meter hoog over de weg. gevolg, een stuk terugfietsen en daarna via een drukke baan naar Dax
Deze stad gekend als kuuroord geraakten we tamelijk vlot door en daarmee werd het hoofdstuk Landes afgesloten. Vanaf nu regelmatig steile klimmetjes van 6 tot 7% verspreid over meerdere kilometers. We hadden vandaag een record aan hoogtemeters, namelijk 870. We zijn nu in frans Baskenland, een regio waar de borden zowel in het Frans als Baskisch vermeld staan. Het landschap lijkt wat op Zwitserland en zelfs de chalets doen aan dit land denken, We logeren in Ostabat, een door de eeuwen heen  gekende pelgrimsplaats. Ons verblijf is op de top van een berg waar we voor ons de Pyreneeen zien liggen.
De uitbater toonde zich van zijn beste zijde en animeerde de gasten op een baskisch concert waar iedereen van genoot. Mits een goede nachtrust zijn we klaar om morgen naar Spanje te fietsen.

5 opmerkingen:

 1. Vandaag Spanje binnen ,"olé"pracht prestatie, geniet van het landschap, het is er prachtig,geniet er van .
  Groetjes en een pluim voor heel de ploeg.
  tokkio

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet van Baskenland, ze kunnen er geweldig goed koken. En neem wat piment d'espelette mee. Heerlijk Baskische pepers, dedroogd en gemalen. Past bij veel gerechten.
  Jammer dat er regen is voorspeld. Wachten tot maandag is geen optie?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Freddy & Nicole, vol jullie al verschillende dagen. Heb goede herinneringen aan Ostabat ..... St Jean Pied De Port ...... Roelandpas .... En op weg naar Pamplona.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ikzelf en Astrid vertrekken maandagmorgen 10 juni vanuit Lourdes naar Santiago.
  BLOG : http://francoisastrid.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. amaai Francois, trouw geworden aan Astrid?????????? Ballen kwijt?

  BeantwoordenVerwijderen