zaterdag 8 juni 2013

Dag 15 - Ostabat-Bizkarreta - 66 km

Regen, regen en nog eens regen. De kortste rit in afstand werd de moeilijkste en bracht ons naar Spaans Baskenland over de Pyreneeen. Een klim van om en bij de 26 km met 1057 hoogtemeters bracht ons naar de top van de Ibaneta. De temperatuur bereikte nauwelijks 8 graden en verkleund en doornat haalden we ons slaapplaats, La posada Nueva waar we een lekker warm bad konden nemen.
Ons effectief fietsgemiddelde kreeg ook een flinke dreun, nauwelijks 12,2 km.
Gelukkig zijn we niet alleen onderweg, in St Jean Pied de Port , startplaats voor de meeste pelgrims, was er een drukke bedoening, veelal van mensen te voet.
Onze dames hun conditie is top, zelfs in de gietende regen en op een klimmetje min of meer kijken zijn niet meer.
We zijn vanaf vandaag overgeschakeld op spaanse drank en toegeven het smaakt beter dan franse pils.

4 opmerkingen:

 1. Jammer van de regen en de kou. Had toch een dagje gewacht. In zulk weer bergje op fietsen is niet leuk, weet ik uit ervaring. Maar de foto van de Ibaneta is mooi meegenomen. Ik kijk of ik nog een plekje voor 'm kan vinden op mijn Santiago info-site: http://perfietsnaarsantiago.wordpress.com/
  Als jullie dat goedvinden.
  Geniet van El Camino, steek her en der een kaarsje op, doe rustig aan, want anders is te gauw voorbij. En er is zoveel te zien en te genieten. Laat de Vlaamse frieten maar even wachten en neem wat Spaanse tapas. Die frieten en het Palmke komen wel weer als jullie terug zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Spijtig dat ge dat bergske in nat weer moest doen, het is er anders zalig mooi.
   Vanaf maandag kom je terug in wat warmer weer , en tegen dat ge in Burgos bent terug volle zon.
   Groetjes aan iedereen.
   Tokkio

   Verwijderen
 2. Hallo Eddy en carine ,

  Prachtige tocht tot nog toe , al met veel plezier gevolgd.
  Chapeau voor de dames , dat doen er niet veel na.
  Het weer zal vanaf nu waarschijnlijker beter worden en garant
  staan voor verder fietsplezier.
  Dit dacht ik ook vorige vrijdag toen we met enkele collega's naar
  Tholen in Nederland fietstten.Enkele kilometers voor de stopplaats
  ben ik door een bult op het asfalt van de weg geschoten en in een
  beek gereden,over de kop gegaan en op mijn schouder geland.Ambulance werd gebeld en bij aankomst in het ziekenhuis bleek mijn schouder gebroken , dezelfde avond geopereerd en nu thuis herstellende.Zo zie je maar dat je niet ver moet rijden om iets tegen te komen.Daarom wees voorzichtig en let goed op elkaar.Tot de volgende en veel plezier nog.

  Liefste groeten Danny en Elie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, Eddy en Carine,
  Alléz, Olé, proficiat. Zo te lezen en te zien al in Spanje. De regen heeft blijkbaar een beetje afkoeling gebracht. Misschien gelukkig opdat de euforie niet te groot wordt. (grapje) Op tijd en stond al dat enthousiasme eens blussen met een bui sterkt de mens en loutert de geest, moet je dan maar denken. Chapeau aan alle vier. Het zijn al mooie fietsdagen geweest als ik de foto's zo bekijk.
  Kun je geloven dat ik aan het meetrappen ben :-) Afin, nog een behouden rit morgen en rust ze nu maar. En niet vergeten: na regen komt zonneschijn. Groeten van erik de fietsende ridder (ge kunt niet anoniem blijven hé)

  BeantwoordenVerwijderen