maandag 17 juni 2013

Dag 24 - Ponferrada-Triacastela - 83 km

Villafranca del Bierzo
standbeeld van een pelgrim bij het buitenrijden van het stadje
efkens bekomen op wat er gaat volgen...
het weer was omgeslagen naar  6gr op de top !
Het heeft de voorbije nacht hevig geregend, maar deze morgen bij onze start was het wegdek droog. Onze start verliep met enige vertraging, want Eddy had opnieuw pech, de band acheraan was lek en de klus werd ditmaal in  luttele minuten geklaard. Via Cacabelos reden we naar Villafranca del Bierzo, waar onze Hollandese vrienden de koffie voor hun rekening namen.......Vandaag was het de koninginnerit voor onze klimmers, richting Cebreiro ( 1310 m). Vooraf hadden we enkele stevige klimmetjes verwerkt, maar bij de aanvang van de beklimming begon het stilaan te regenen. de temperatuur op de top bedroeg nauwelijks 6 graden, maar iedereen overwon "de puist" zoals de Hollanders zeggen. Om het geheel af te ronden deden we nog enkele extra's tot Alto do Poio op 1335 m. Een lange afdaling over 12 km - 7% was iets voor Carine, maar de striemende regen en wind maakte de afdaling naar Triacastela allesbehalve makkelijk. Op de koop toe was het moeilijk om een slaapplaats te vinden, maar we zijn zeker niet in de aap gelogeerd.....
Te vermelden dat we de voorbije dagen al veel ooievaars gezien hebben en dat de zwerm pelgrims iedere dag aanzwelt. (Fre.)

3 opmerkingen:

  1. we proberen nog eens ? jullie hebben bijna de top bereikt (jullie zijn top zegt buurvrouw lut ! groetjes lut lydie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog 3 korte ritjes,da kunde nog op een been, "kid stuff" en de zon zal meedoen denk ik,wij hebben ook 30Gr ,maar morgen onweer.
    Eddy krijgt al de beker "pechvogel"
    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen