zondag 16 juni 2013

Dag 23 - Astorga-Ponferrada - 57 km

Paleis van Gaudi
Na een stevig ontbijt samen met onze Hollandse fietsers de juiste weg gevonden om Astorga te verlaten.
In een kleine kapel te Valdeviejas bijkomend een mooie stempel bekomen  op weg naar Cruz de Ferro.Een gestage klim tot 1500 meter gedurende 26 km bracht ons naar het  plaatsje met het  Kruis (Cruz de Ferro ) waar iedere pelgrim geacht wordt zijn steen(tje) te gooien en een persoonlijke wens te doen. Via een lange, eerder gevaarlijke afdaling reden we  naar El Acebo waar we een ferme bocadillo voorgeschoteld kregen. Vervolgens fietsten we naar onze eindbestemming Ponferrada waar we ditmaal vrij vroeg ons Hostal innamen tegenover een mooie Tempeliersburcht. We hadden ditmaal tijd om even aan ons zelf te denken en een verkenning van de stad te doen. Het contact met het thuisfront verloopt vlot via diverse kanalen en indien alles naar wens verloopt zouden we volgende donderdag Santiago bereiken, Morgen echter rest ons nog een moeilijke etappe en beklimmen we de O Cebreiro, een moeilijke puist zoals de Hollanders zeggen.
Vandaag was the sky blue maar morgen wordt het afwachten.
Elke dag is anders en de komende dag voorspellen is onbegonnen werk. 
Fre.

2 opmerkingen:

  1. Jullie zijn dan toch van die steen afgeraakt,da scheelt wat in gewicht, volgens HLN 3dagen wolken en dan volle zon , go for it,jullie zijn er bijna, groeten aan heel het team.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nooit geloven wat Hollanders zeggen. De klim naar O'Cebreiro is prima te doen. Zeker het stuk tot aan de rotonde bij Pedrafita. Twee vingers in de neus zou Tom Boonen zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen