zondag 2 juni 2013

Dag 9 - Poitiers-Aulnay de Saintonge - 108 km

Sfeerbeeld; het bos van Aulnay (vals plat)
Het franse stadje Melle...
                                                           Toekomstige inwoners van Melle (?)

Een ritje van 109 km door berg en dal, omhoog en omlaag in vrij goede weersomstandigheden. De eerste punten voor de bergprijs werden vandaag eerlijk verdeeld....Het is zondag en in vele franse dorpjes is het communiefeest. Wijzelf verlieten deze morgen Poitiers op een vrij rustige manier en bijna foutloos op weg naar Ligugé, een dorpje met 16e eeuwse abdijkerk. Pater Louis oud leerling met Belgische opleiding te Zevenkerken- St Andries Abdij  was zo vrij  een mooie stempel van de Abdij in ons pelgrimsboekje te plaatsen.  Wegens tijdsgebrek kon er maar een korte babbel af (de kerk was ondertusen volgelopen voor de mis van 10u...) De rit verliep vandaag over Vivonne naar St Sauvant, een tocht van vele kilometers door bos en dal.. Na de middag hadden we even geluk; een plaatselijk café was open en op het terras genoten we met volle teugen van een "grand café au lait" met stukje taart (moet kunnen). Daarna op volle kracht naar het franse Melle dat bij aankomst al even dood was als zijn vlaamse naamgenoot.. De zon was ondertussen opgedoken en enkele klimmetjes tot 7% lieten zich voelen. Ons einddoel Aulnay lag binnen fietsbereik, maar door lichte overmoed en waarschijnlijk goede conditie namen we een mooe natuurweg met enkele kilometers extra. De beloning was ernaar, een goede ontvangst in Hotel Du Donjon, waar we over mooie kamers en een goed bed beschikken. Het zal weer een korte nacht worden, maar morgen om 7u zijn we weer klaar voor de rit naar havenstadje Royan aan de Gironde. (F en E).

2 opmerkingen:

  1. Het weer zal nog een poosje goed zijn, en jullie komen in de streek van de cognac met rondom de vele wijn velden,geniet er van.
    Groeten aan heel de ploeg.
    Tokkio

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die toekomstige inwoners van Melle staan in elk geval niet op de "brug der zeven zuchten", zo te zien aan de glimlach op hun gezicht. Er zijn nog pelgrims op komst uit België. Gisteren een 4-tal tegengekomen op de "Leirekensroute". Hopelijk blijven jullie verder gespaard van pech

    BeantwoordenVerwijderen